Administratie opzetten


Het opzetten van je administratie is niet het leukste klusje, of iets waar je aan wilt denk als je een bedrijf gaat opzetten. Het is echter wel essentieel (en verplicht) om te doen. Niet alleen voor je zelf, zodat je goed weet hoe je er voor staat. Maar het is ook een verplichting vanuit de Belastingdienst, je moet een goede en correcte administratie hebben en deze ook nog eens 7 jaar bewaren.

Slimme software

Gelukkig is dat tegenwoordig niet zo moeilijk meer. Er zijn namelijk verschillende software pakketen waar je zo mee aan de slag kan gaan en die veel taken van je over nemen. Maar dan moet je het wel nog steeds even doen en een account aanmaken. Meestal hoef je bijna niets in te stellen en heb je zodra je een account aanmaakt de basis van een degelijk financiële administratie.

En nog iets, wacht er niet te lang mee om je financiële administratie op te zetten. Ten eerst hoeft dit je helemaal niet veel tijd te kosten met slimme software. Maar nog belangrijker, het is essentieel en verplicht (door de Belastingdienst) om een kloppende administratie bij te houden.

Zakelijke kosten

Wist je dat je ook kosten die je maakt voor je jouw bedrijf begint van de (toekomstige) winst mag aftrekken? maar dan moet je dat wel kunnen aantonen, en daar komt weer die financiële administratie om de hoek kijken. Kosten vóór oprichten, dus uitgaven voordat je je bij de KVK hebt ingeschreven, mag je ook aftrekken van je toekomstige winst.

Om deze kosten goed te verwerken, is het aan te raden om nu alvast jouw financiele administratie op te zetten. Gewoon even doen.