Ervaringen van een Qraia CRM-systeem gebruiker

In het vorig blog beloofde ik om verder te gaan met mijn ervaringen rondom het Qraia CRM-systeem. Wanneer je eenmaal bent ingelogd wil je ook meer weten. En is het niet zo dat je al doende leert? Of je kunt het ook omdraaien; dat je al lerende doet. Hoe dan ook, je wordt al snel handig in het gebruik van het systeem dat van zichzelf al gebruiksvriendelijk is waardoor je steeds meer mogelijkheden ontdekt.

Koppeling

Zo ontdekte ik onder meer dat je ook zaken met elkaar kunt koppelen. Wanneer je een bepaald thema hebt, rond een project als duurzaamheid bijvoorbeeld en je zoekt relevante informatie, je noteert contacten, je houdt bij welke taken je moet doen en vervolgens orden je alle data onder een label, in dit geval duurzaamheid, dan heb je meteen een keurig overzicht over het geheel rondom het project waar je mee bezig bent.

Zelf heb ik een aantal zaken, contacten en taken rondom mijn eigen ‘corebusiness’ schrijven samengebracht en gelabeld, waardoor ik toch echt een beter overzicht krijg van alle belangrijke dingen waar ik mee bezig ben. Ik zie minder over het hoofd en daardoor kan ik me beter concentreren op waar ik goed in ben. Of is hier de wens de vader van de gedachte?

Zoals ik in de eerste blog al zei, ben ik zelf niet haantje de voorste als het gaat om een nieuwe manier van administreren uit te proberen, maar langzamerhand – wat heet langzaam na een eerste week – ben ik wel overstag. Mijn account is inmiddels actief en zelf word ik er steeds actiever in. Het lijkt een zelfversterkend effect te hebben waardoor het zelfvertrouwen om het te gebruiken ook toeneemt.

Potenties van CRM

Ik schrijf dit omdat ik denk dat er veel mensen zoals ik zijn die niet wisten of weten van een CRM-systeem of die huiverig zijn om een dergelijk systeem te gaan gebruiken. Dit geschreven hebbend, moet ik zelf nog beter kijken naar de verdere potenties van het CRM-systeem van Qraia. Want dat er nog meer te ontdekken valt staat voor mij als een paal boven water. 

Qraia CRM is heus niet alleen geschikt voor een freelancer maar biedt uitkomst voor tal van bedrijven, zzp’ers, freelancers, stichtingen en particulieren en kan bijdragen aan het uitbouwen van een netwerk doordat contacten efficiënt worden bijgehouden.

Voor wie is dit CRM?

Dit systeem is gemaakt met kleine bedrijven, zelfstandigen en goede doelen in gedachten. Met als doel om eenvoudig samen te werken, notities te maken en een centrale bron van data te hebben. Je kan hier een overzicht vinden voor wie dit CRM geschikt is.

Voorlopig voor mij even geen netwerken want de tijd om iets anders te doen en te ontdekken is aangebroken. Na de vakantie een volgend blog met nieuwe ontwikkelingen.