Wat is een CRM?


Wat is dat nu precies, een CRM? Dit is wat WikiPedia over een CRM zegt:

Customer relationship management (CRM) is a process in which a business or other organization administers its interactions with customers, typically using data analysis to study large amounts of information”

WikiPedia

Nou ja, daar wordt je niet heel veel wijzer van. Hoe zou je dat een gewone mensen taal uitleggen?

Het is een manier om al je contacten bij te houden.

Qraia CRM

Dat is de korte versie

Iets uitgebreider is: een simpel crm een systeem waar je adressen en contactgegevens kan bijhouden. Waar je een overzicht hebt van afspraken en gespreksverslagen. En waar je kan zien wat je (voor deze) contacten moet doen, dat zie je bij taken en takenlijsten. Dus een combinatie van een adresboekje, een agenda, een todo lijst en een notitieboekje.

De meeste CRM systemen zijn tegenwoordig alles behalve eenvoudig. Neem voor de grap maar eens een proef account bij Salesforce, je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Nog afgezien van het feit dat het onbetaalbaar is. En dat is voor andere pakketten eigenlijk niet anders. Dat moet toch anders kunnen, dachten wij.

Vandaar dat wij als doel hebben om een simpel CRM systeem te maken, voor zzp’ers en freelancers. En andere kleine organisaties die hier geen kapitalen aan willen of kunnen besteden.

Het doel van Qraia CRM

Qraia CRM streeft ernaar een simpel CRM systeem te maken, waar je eenvoudig je contacten en adresgegevens kan bijhouden, notities en gespreksverslagen kan maken, je email kan koppelen en simpel kan zien wat je nog moet doen. Een systeem dat in de basis gratis is en waar je snel mee aan de slag kan.

Lees meer over wat een CRM is in Wat is een CRM Uitgelegd.