Kan gratis goed zijn?


Als iets gratis is, waar verdient men dan geld mee? Er wordt vaak gezegd, als jij er niet voor betaald, dan ben jij het product. Bijvoorbeeld in Google Search betaal je niet, maar je mag wel gratis de zoekmachine van Google gebruiken. Google verdient geld aan de advertenties die ze rond deze zoektermen en zoekresultaten kunnen laten zien.

Hoe verdient Qraia geld?

Dat is een goede vraag! Want je kan Qraia tenslotte gratis gebruiken. Verkopen wij dan jouw data of je contact gegevens? NEE! Dat zullen we nooit doen.

Maar hoe verdient Qraia dan geld? Heel simpel. Naast het gratis CRM systeem van Qraia, zijn er ook betaalde functies. Met de gratis versie van het CRM kunnen kleine en startende ondernemers al goed uit de voeten om contacten bij te houden en gespreksverslagen te noteren.

De ondernemer die wat verder is of gewoon meer eisen heeft, kan terecht bij Qraia Advanced of Qraia Team. Hier heb je meer functies en kan je ook samen werken met collega’s of partners.

Freemium model

De combinatie van een gratis versie met een betaalde versie wordt ook wel het Freemium model genoemd. Zoals je al ziet een combinatie van Free en Premium. En dat dekt heel goed de lading van dit business model.

Op deze manier kan je eenvoudig twijfelende gebruikers over de streep trekken omdat ze niet direct de portemonnee hoeven te trekken om jouw product te kunnen proberen. Ook schrik je geen gebruikers af die beperkte eisen hebben, bijvoorbeeld omdat ze niet dagelijks nieuwe contacten spreken.

Daarnaast kunnen deze gratis gebruiken wel fans van jouw product worden. En dat delen met andere potentiële gebruikers die gaan betalen, ondanks dat die fan misschien nooit een betalende gebruiker wordt.

Als je niet betaald ben jij het product

Bij Qraia ben jij dus nooit het product. Wij verkopen jouw data niet. Wij zullen je niet lastig een stortvloed aan spam of aanbiedingen waar je niet op zit te wachten. Jouw data blijft van jouw, en als jij er om vraagt om jouw data te verwijderen, dan zullen wij dat natuurlijk ook doen.

Gratis CRM Systeem

En dan komen we even terug bij het gratis crm systeem. Waarom zou je kiezen voor een gratis systeem? Kan dat wel goed zijn? Ja dat kan zeker, als je weet dat er ook een betaald gedeelte van het CRM is.

Als bedrijf hopen wij natuurlijk dat een gedeelte van de gebruikers er voor kiest om te gaan betalen. Dat ze de behoefte aan mer functies hebben die je alleen kan vinden in Qraia Advanced of zelfs in Qraia Teams. Maar dat hoeft niet. Als jij blij bent met de gratis functies in Qraia CRM, dan zijn wij daar ook heel blij mee. En houden wij jou graag als tevreden klant!