Customer relationship management als freelancer


Hoe manage jij jouw relaties? Ben jij zo’n ouderwetse “ik heb alles in mijn hoofd” zitten figuur, die nooit iets vergeet? Of ben je er meer van om alles in schriftjes op te schrijven? Die je dan nooit meer in kijkt of als je ze nodig hebt niet terug kan vinden? Of heb jij al jouw contacten, verkopen, afspraken, emails en adressen op allemaal verschillende plekken staan? Laten we eerlijk zijn, dat zijn allemaal geen optimale manieren.

Hoe doe je customer relationship management als freelancer

Ook als freelancer zal jij jouw relaties moeten managen. En daar heb je gewoon een eenvoudig systeem voor nodig, een simpel CRM systeem dat jou kan helpen om dit zo makkelijk mogelijk te maken. En te zorgen dat je altijd een goed overzicht hebt van jouw bedrijf. Zorg daar dat je direct aan de slag gaat met jouw customer relationship management als freelancer. Dan kan je binnen een paar minuten beginnen om heel eenvoudig je eerste contacten te noteren en notities op te schrijven.

Moeilijk om het op te zetten?

Nee, het is zelf erg eenvoudig om als freelancer jouw eigen customer relationship management systeem op te zetten. Binnen 30 seconden kan je de eerste contacten opslaan in Qraia CRM, probeer zelf maar of je het echt binnen 30 sec lukt.

Het hele CRM is zo gebouwd dat je er direct mee aan de slag kan en dat je niks zelf hoeft in te stellen. Wel zo makkelijk toch?

Waar gebruikt een freelancer een CRM voor?

Wij schreven eerder deze 5 tips om zakelijke relaties te onderhouden. Eigenlijk zijn het 6 tips die jou als freelancer helpen om goede relaties op te bouwen, uiteraard met de uitleg hoe je daar een Customer relationship management als freelancer voor kan gebruiken. Of het nu gaat om nieuwe relaties opbouwen of oude relaties onderhouden, een CRM systeem helpt je daar erg mee.

Samen werken in customer relationship management systeem

Vaak werk je niet alleen, maar samen met anderen. Dit kunnen collega’s zijn, partner of medewerkers. Dat maakt niet uit. Maar het is wel zo handig als je dan samen kan werken in hetzelfde systeem. Ook dat is natuurlijk mogelijk met het CRM van Qraia. Je deelt eenvoudig alle contacten en notities, zodat de ander weet wat er is besproken of de contact gegevens kan vinden.

In het kort, wacht niet,

… maar begin er meteen mee. Of je er nu veel of weinig in werkt, op de lange termijn zal je er profijt van hebben. Dat beloven we je. En hadden we al gezegd dat het je maar 30 seconden kost om je aan te melden?

Veel plezier.